VCA opleiding en examen

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers

Wat is VCA?

De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers, beter bekend onder de afkorting VCA, is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. De VCA helpt werknemers in risicovolle werkomgevingen (bijvoorbeeld bouw, petrochemische en offshore-industrie, elektrotechniek en procesbesturing) om veiliger en gezonder hun werk te doen.

Waarom is VCA nodig?

Professionals laten met een VCA certificaat zien dat ze zich bewust zijn van de risico’s die ze lopen tijdens hun werk. Steeds meer opdrachtgevers kiezen ervoor om werkzaamheden alleen uit te besteden aan VCA-gecertificeerde leveranciers. Niet vreemd dus het VCA certificaat onmisbaar is voor professionals die, zelfstandig of via een werkgever, aan de slag willen in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico.
 

WELKE SOORTEN VCA ZIJN ER?

De VCA is er in drie varianten; VCA Basis, VCA VOL en VIL-VCU. 

Examinering VCA

Een VCA examen moet geëxamineerd worden door een onafhankelijk examenbureau.

BKG Training & Consultancy BV kan de VCA training inclusief examen bij u op locatie uitvoeren, maar er bestaat ook een mogelijkheid om uw medewerkers deel te laten nemen aan een open inschrijving. 

VCA Basis

(ook bekend als B-VCA) Voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen.

VCA VOL

(Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) Voor leidinggevenden en zzp’ers die actief zijn in een risicovolle werkomgeving.

VIL-VCU

Voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus.

arrow_upward